Fungicid Champ 77 WG 20gr

Champ 77 WG

Fungicid-Bactericid

Conține: 50 % cupru metalic din hidroxid de cupru
Omologat în România cu Certificat de omologare nr. 2790/14.08.2008

Proprietati fizico-chimice
Este un fungicid/bactericid ce se prezintă sub formă de granule fine, omogene, fără tendinţă de sfărâmare, de culoare bleu vernil. Se aplică în perioada de vegetaţie, la avertizare, ca tratament foliar preventiv și curativ.

5.61 lei TVA inclus
Pret valabil doar pentru comenzi online.

Qty:
Category:

Champ 77 WG

Fungicid-Bactericid

Conține: 50 % cupru metalic din hidroxid de cupru
Omologat în România cu Certificat de omologare nr. 2790/14.08.2008

Proprietati fizico-chimice
Este un fungicid/bactericid ce se prezintă sub formă de granule fine, omogene, fără tendinţă de sfărâmare, de culoare bleu vernil. Se aplică în perioada de vegetaţie, la avertizare, ca tratament foliar preventiv și curativ.

Mod de actiune
Champ 77 WG acţionează prin contact.
 În amestec cu apa, granulele se dizolvă și are loc o redistribuire a ionilor de Cu pe suprafaţa tratată, aceștia acţionând asupra fungilor și bacteriilor deopotrivă. Produsul aderă bine pe suprafaţa frunzelor și nu necesită adăugare de adezivi.

Avantaje
• Stimulează rezistenţa naturală a plantelor;
• Favorizează multe procese biochimice, contribuind la producerea vinurilor de calitate;
• Este o parte importantă în conceptul de combatere integrată (strategia împotriva creării rezis- tenţei la fungicidele sistemice);
• Are efect fungicid și bactericid;
• Previne și stopează mana și arsurile bacteriene la viţa de vie, pomi fructiferi, cartofi, legume;
• Poate fi aplicat cu orice fel de echipament de stropire;
• Nu creează rezistenţă și învinge formele rezistente apărute la fungicidele sistemice;
• Formulare superioară – granulă dispersabilă în apă – ușor de utilizat / manevrat / depozitat.

Mod de utilizare
În legumicultură – se aplică preventiv sau la apariţia primelor simptome de mană sau arsuri bacteriene, deosebit de periculoase la aceste culturi.
La cartof – se aplică tratamente în perioada de vegetaţie, la avertizare și în alternanţă cu fungicide sistemice pentru combaterea manei cartofului.
La viţa de vie – aplicarea se va face în perioada de vegetaţie în alternanţă cu produse sistemice.
La începutul vegetaţiei se obţine și o rezistenţă mărită la îngheţurile târzii, iar ca ultim tratament, spre sfârșitul perioadei de vegetaţie, ajută la o maturare mai bună a coardelor și rezistenţă sporită peste iarnă.

Culturi omologate

Cartof – Agentul patogen: Phytophtora infestans (mana cartofului);
 Doza: 3 kg/ha
– Timp de pauza: 7 zile

Castraveti – Agentul patogen : Pseudomonas lacrymans (pătarea unghiulară)
– Doza: 0,3 % (3 kg/ha)
– Timp de pauza: 3 zile

Tomate  – Agentul patogen: Pseudomonas tomato (pătarea pustulară); Xanthomonas vesicatoria (bășicarea fructelor)
– Doza: 0,3 % (3 kg/ha)
– Timp de pauza: 3 zile tomate pentru consum și 10 zile tomate pentru industrializare

Vita de vie – Agentul patogen: Plasmopara viticola (mana viţei de vie)
– Doza: 2 – 3 kg/ha în 1000 litri apă (tratamente post florale); dozele se folosesc diferențiat în funcție de presiunea de infecție
– Timp de pauza: 21 zile

Mar – Agentul patogen: Erwinia amylovora (focul bacterian); Venturia inaequalis (rapănul mărului)
– Doza: 0,2% (3 Kg/ha în 1500 l apă)
– Timp de pauza: nu este necesar

Cantitatea de soluţie recomandată este de 800-1000 l/ha la legume și de 1000 l/ha în cazul viilor pe rod, administrată ca tratament postfloral – dozele se folosesc diferenţiat în funcţie de presiunea de infecţie.